Google Keep – uw online notitieblok

Iedereen die wel eens een notitie heeft gemaakt op de achterkant van een envelop en deze daarna kwijtraakte is waarschijnlijk geinteresseerd in het nieuwste van google, Keep.De dienst staat gebruikers toe om afvink lijsten bij te houden, geluidsmemos op te slaan en fotos bij te houden.

Is Google niet weer te laat?

De digitale memo markt is er een vol competitie, met deze dienst zal google bedrijven als evernote aan zijn concurrenten toevoegen. Specialisten voorspellen dat Google misschien te laat is gaan deelnemen aan deze tak van sport.

Diensten zoals deze die het geheugen van de gebruiker helpen, voldoen aan de behoefte van de gebruiker die steeds meer wordt overspoelt met informative. De huidige marktleider evernote heeft 15 miljoen actieve gebruikers. Microsoft heeft een vergelijkbaar producte, OneNote, en er zijn kleinere concurenten zoals Springpad en CatchNu wil Google ook een stuk van de cake.

Google Keep Screenshot

Waarom Google keep te gebruiken

“Elke dag zien, horen en denken we allemaal aan dingen die we niet moeten vergeten. Normaal gesproken pakken we een stick it en laten hiermee onze gedachte ergens in het huis achter of op de pagina van een boek.”Zei Google werknemer Katherine Kuan.

Let op dat zij zeer bewust geen online dienst noemt alhoewel deze ondertussen toch al gemeengoed zijn. Keep is Googles poging om deze manier van notities maken te transformeren in een meer effectieve digitale variant.“Met Keep kan je snel ideeën noteren gelijk als je eraan denkt en zelfs afvink lijsten en foto’s toevoegen om wat belangrijk is op een rijtje te houden.” Voegde ze toe.

De informatieve is opgeslagen in de Google Drive. Gebruikers kunnen ook memos inspreken en de opgeschreven versie daarvan bewaren. Ook is er een zoekoptie om mensen snel te laten vinden wat ze zoeken. Momenteel is Keep alleen beschikbaar voor android telefoons en tables die androidversie 4.0 of hoger draaien.

Een korte videointro in Keep – Het is geen gelopen strijd voor Keep

Maar met weinig dat ze boven de concurrentie doet uitsteken, hebben sommige analisten het gevoel dat Google het moeilijk gaat krijgen.

“Mijn buikgevoel zegt dat Google te laat kan zijn gekomen, het heeft nou eenmaal een geschiedenis in te laat komen en daardoor het moeilijk hebben een indruk achter te laten” zei Chris Green, Technologisch analist bij de Davies Murphy Group.

“Maar als iemand iets kan veranderen in deze markt, dan is het Google” voegde hij toe.“Als er een gorilla van 800 kilo achter je aan zit ga je je zorgen maken. Evernote kan niet rusten op zijn naam maar heeft een gigantische gebruikersgroep die evernote niet zomaar gaat verlaten.

”Tony Cripps, analist bij onderzoeksbedrijf Ovum, denkt dat Google misschien voordeel heeft van het feit dat veel gebruikers al gebruik maken van hun diensten.

“Als je een overtuigd Google gebruiker bent is dit een goede optie. Er is een zeker gebruiksgemak aan het toegang hebben tot meerdere diensten met een wachtwoord, een account.” Zei hij.“Ik gebruik Evernote maar geef Keep een kans, kijken of het iets voor me is”