Laptop kapot, reparatie voordelig en efficiënt nodig.

Laptopreparatie is een cruciale taak waar u niet zomaar iemand voor moet inhuren. Dat vraagt vertrouwen en professionaliteit, zo zit een laptop vol met alle soorten informatie die persoonlijk of zakelijk wordt gebruikt is. Dat is waarom het niet blind worden. Hieronder zijn enkele dingen vermeld die zouden moeten zorgen vóór een laptopreparatie:

Wat kan ik met mijn kapotte laptop doen?
Er zijn in principe twee opties voor de reparateurs; ofwel zij kunnen de machine gerepareerd krijg of ze kunnen vervangen. Dit klinkt misschien belachelijk, maar in sommige omstandigheden is een nieuwe laptop of nieuwe onderdelen een betere en goedkopere optie dan de kapotte onderdelen te repareren.

Indien de schade of reparatie werkzaamheden te ingewikkeld is, dan is een nieuwe aankoop sipelweg verstandiger. Het hangt natuurlijk ook af van de marktprijzen en de specificaties van de laptop. Denk er wel altijd aan uw kapotte laptop terug te vragen van de reparateur als deze onrepareerbaar is verklaard of laat deze door hem overkopen.

Onderdelen in laptops zijn altijd nog geld waard en via bijvoorbeeld marktplaats is er altijd wel een koper te vinden. Voor meer informatie zie hier een uitleg van een Amerikaanse kapotte laptop handelaar.

laptop kapot

Privacy van bestanden op de harde schijf van de laptop
De volgende factor om rekening mee te houden is dat uw gegevens niet altijd veilig zijn. Er is een kans op reparatie van hardware, die de gegevens verloren doet gaan. Probeer daarom altijd zelf uw gegevens te back-uppen voordat u hem bij een reparatieservice in de buurt achterlaat.

Ook dit is een beveiligingsmaatregel, omdat alle gegevens worden opgeslagen in een back-up; kunt u uw harde schijf schoon en dus met nul risico van gegevens diefstal bij de laptopreparatie. Ook als u denkt geen belangrijke gegevens op uw laptop te hebben is het aan te raden uw laptop geheel schoon te verzenden.

Het programma dat ik u aanraad hier voor te gebruiken is WipeDisk gemaakt door Werner Rumpeltesz. Met it programma kan u uw harde schijf geheel wissen op een manier dat er geen data meer terug te halen is.Om uw gegevens te bewaren is een externe harde schijf de makkelijkste oplossing, zorg wel dat u zeker weet dat uw kapotte laptop niet aan een virus te danken is voordat u de bestanden weer gebruikt.

Kijk voor meer informatie en aanbiedingen op onze pagina over harde schijven. Een online opslag dienst is een andere optie, maar deze hebben vaak een limiet aan gratis ruimte. De gratis dienst met de grootste opslagruimte is momenteel mega.co.nz van ex-megaupload baas Kim. hier zijn uw gegevens gegarandeerd veilig en alleen voor u en de mensen die u toegang geeft bereikbaar.

Hoe duur is het om mijn laptop te repareren?
Voordat je ook maar iets doet, moet u de kosten van de reparatie schatten of weten. U kunt dit zelf doen of verstandiger via een offerte. Anders kunnen de kosten belachelijk oplopen.

Loop even een computerwinkel binnen vertel uw probleem en vraag naar de mogelijke oorzaken en reparatiekosten. Dan kan u voordat u besluit hem daar heen te brengen al nadenken of het het waard is.